Ja estem “informatitzats”, oi que sí?
Probablement ja ets conscient de la importància de la tecnologia en tots els aspectes de la empresa… o no, oi? però, t’has posat de valent a modernitzar la manera com treballes? has pensat com podries millorar el teu rendiment amb l’aplicació de la tecnologia en àrees o en tasques a on ara té poca presència? com podries agilitzar la comunicació i les gestions amb els teus clients i els teus proveïdors?
No es pas una qüestió només de tenir ordinadors i programes moderns sinó d’emprar la tecnologia allí a on pot ajudar a ser més eficients, més visibles i més productius. Això sovint requereix un canvi de mentalitat de tots, de com feu les coses, de qui fa què, de veure què cal informatitzar i què no, de com explotem la informació que emmagatzemem, i sobretot, de com ens relacionem amb els clients, els proveïdors i, en general, el món exterior.
Transició digital… què vol dir exactament?
És una transició en tots els aspectes del negoci, una operació radical al món de la empresa aprofitant les possibilitats d’internet. Tot comença amb la visió global dels clients d’una empresa i com ens hi relacionem, especialment amb els nous consumidors nòmades als quals podem arribar amb les tecnologies mòbils. La transició digital ajuda a les empreses a conèixer i a anticipar-se a les seves necessitats i oferir l’oferta correcta en el moment adequat. En resum, creem valor pels clients i per la empresa integrant els conceptes de mobilitat i ubiqüitat: contactar amb tothom i ser accessible des de tot arreu en qualsevol moment.
Aquesta transició digital és possible gracies a la democratització de la tecnologia del núvol (cloud), que son eines que ens permeten tenir la informació accessible en tot moment i des d’arreu -subjecte és clar a la disponibilitat d’una connexió a Internet- tot i preservant la seva seguretat i la seva integritat… i la nostra confidencialitat i la dels nostres clients. T’imagines les possibilitats?
La clau: la gent!
Però el núvol és només el primer pas cap a la transformació digital. La gent és el cor d’aquesta transició. La transició digital no exclou l’aspecte humà, ens al contrari, es basa en la co-creació per donar suport a la seva implementació. Això és el que permet que les xarxes d’empreses socials funcionin tan bé.
La informació flueix en totes direccions, no només enviem informació als clients i als proveïdors sinó que en rebem també d’ells, tant de directa (què volen, quan i com) com d’indirecta (quins són els seus hàbits, com i quan és millor contactar amb ells, que els hi agrada escoltar d’empreses com la nostra, com podem preveure millor les seves necessitats, i molt important, com establim una comunicació franca, ràpida i útil amb ells).
Com ho abordem?
A Stratega Consultants no venem “programes” ni “solucions informàtiques”, de fet, ens sentiràs fer servir pocs acrònims i argot informàtic, només l’imprescindible per a explicar conceptes.
Nosaltres entenem la transició digital com un exercici estratègic dins de la empresa, un exercici per a canviar la mentalitat de com treballem tot transformant la manera com ens relacionem amb els nostres clients i proveïdors. T’ajudem a entrellaçar totes les peces d’aquest puzzle.
I tot això, és clar, té també una translació tecnològica, i per tant, treballem amb col·laboradors experts en solucions informàtiques que ens ajuden a posar en marxa aquesta transformació.